ابزار کارا

تنظیم ولوم دستگاه جوش

دستگاه جوش

آیا تا به حال با دستگاه جوش اینورتر آشنا شده‌اید؟ برای انجام فرآیند جوشکاری از نمونه‌های مختلفی از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. انواع ولوم های دستگاه جوش سبب می‌گردند تا نمونه‌های مختلفی از این دستگاه‌ها تولید شده و در فرآیند‌های جوشکاری مورد استفاده قرار بگیرند. برای آن که این دستگاه‌ها عملکرد مناسبی داشته باشند، باید با نحوه تنظیم ولوم اینورتر آشنا شوید. آیا علاقه‌مند هستید تا با ولوم‌های مختلف مورد استفاده در این دستگاه بیش‌تر آشنا شوید؟ آیا می‌خواهید نحوه کارکر هر یک از آن‌ها را بدانید؟ کافیست تا انتها ما را همراهی کنید.

انواع ولوم های دستگاه جوش اینورتر

دستگاه‌های جوش اینورتر را در انواع و مدل‌های مختلفی تولید کرده و به بازار عرضه می‌دارند. یکی از تفاوت‌های عمده میان این دستگاه‌ها، ولوم آن‌ها است. هرچه تعداد ولوم این دستگاه‌ها بیش‌تر شود، به اصطلاح وسیله پیچیده‌تر شده و کار کردن با آن مشکل‌تر می‌شود. در عین حال افزایش تعداد ولوم‌ها در این دستگاه سبب بیشترشدن قابلیت‌ها و قدرت دستگاه می‌گردد. این ولوم‌ها می‌توانند در تنظیم دستگاه تاثیر بسیار زیادی داشته باشند.

از این رو برای جوشکاری با انواع سیم جوش و الکترود‌ها از این نوع سیستم پردازنده استفاده می‌کنند. در حالت کلی این دستگاه را در نمونه‌های تک ولوم، دو ولوم و سه ولوم تولید کرده و به بازار عرضه می‌نمایند. انواع ولوم های دستگاه جوش را به سه دسته مختلف تقسیم‌بندی می‌کنند که عبارتند از:

ولوم current

این مدل از ولوم‌ها به شکل یک پیچ هستند که شدت جریان نصب را تنظیم می‌کنند. کاربر با کمک این پیچ می‌تواند میزان جریان خروجی دستگاه را تنظیم نماید. پس از آن که این پیچ تنظیم گردید، قوس الکتریکی برای جوشکاری تعیین می‌شود. کار کردن با این نوع ولوم سخت نیست و با چرخش آن در جهت عقربه‌های ساعت میزان قدرت خروجی دستگاه افزایش می‌یابد.

هر چه آمپر خروجی این دستگاه بیش‌تر شود، قدرت دستگاه نیز افزایش می‌یابد. اگر این پیچ را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانیم، میزان توان خروجی کاهش خواهد یافت. بنابراین با چرخش این نوع ولوم می‌توان میزان توان خروجی را تنظیم کرد و فرآیند جوشکاری را آغاز نمود.

ولوم قدرت قوس الکتریکی یا are force

آیا قصد دارید با انواع ولوم‌های دستگاه جوش آشنا شوید؟ یکی دیگر از انواع این قطعات، ولوم قدرت قوس الکترکی است. این نوع ولوم‌های دستگاه جوش از دید جوشکار‌ها بسیار محبوب است. این نوع ولوم از چسندگی الکترود‌ها جلوگیری می‌کند و به خوبی سبب افزایش قدرت دستگاه می‌گردد. از طرفی با استفاده از این ولوم می‌توان تا حدودی هزینه‌های جوشکاری را کاهش داد. این ولوم همچنین کمک می‌کند تا جوشکار بتواند فرآیند جوشکاری را با جریان بالا و بدون سوراخ شدن قطعات انجام دهد. میزان نفوذ جوش و همچنین عمق جوش در قطعات فلزی توسط این ولوم کنترل می‌شود.

 

ولوم دستگاه جوش

 

این ولوم برای عملکرد مناسب خود از یک پردازنده‌ استفاده می‌کند که فرمول و مشخصات مربوط به متالوژی هر الکترود را در اختیار دارد. برای آن که با نحوه کار این ولوم آشنا شوید، باید بدانید که این قطعه در دستگاه‌های اینورتری مورد استفاده قرار می‌گیرد که با جریان ثابت کار می‌کنند. شما می‌توانید جریان اولیه را روی مقدار مورد نظر خود تنظیم نمایید؛ اما برای کیفیت بهتر و بالا‌تر رفتن سرعت کار، بهتر است که برای جریان اولیه در این دستگاه مقدار کمی را انتخاب کنید.

مزایای ولوم قدرت قوس الکتریکی

استفاده از این نوع ولوم می‌تواند با مزیت‎‌های زیادی همراه باشد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • کوتاه شدن زمان جوشکاری
  • حفظ قوس الکتریکی
  • بالا رفتن قدرت جوش
  • بالا رفتن کیفیت جوش
  • حذف هزینه‌های اضافی
  • نچسبیدن الکترود به حوضچه مذاب
  • سواخ نشدن قطعه

ولوم hot start

برای آشنایی با انواع ولوم های دستگاه جوش، بهتر است که این نمونه را نیز بشناسید. این نمونه از ولوم‌ها برای کاهش احتمال تکثیر قطعات غیر اختصاصی در PCR مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرزمان که جوشکار‌ها بخواهند از یکی از مواد اصلی واکنش را غیر قاب استفاده نمایند، از این نوع ولوم استفاده می‌کنند. معمولاً برای فرار از شوک اولیه این نوع ولوم را به کار می‌گیرند.

این ولوم شرایطی را فراهم می‌کند تا از چسبیده شدن الکترود به قطعات فلزی جلوگیری به‌عمل آمده و جریان خروجی با حداکثر قدرت کار خود را آغاز می‌کند. پس از آن جریان به آرامی کم شده و به اندازه مورد نظر می‌رسد.

قابلیت و کلید‌های دستگاه جوش

حال که با انواع ولوم های دستگاه جوش آشنا شده‌اید، بهتر است که کلید‌های موجود در این دستگاه را نیز بشناسید. در این وسیله کلید‌های مختلفی وجود داشته که هر یک از آن‌ها عملکرد ویژه‌ای دارند. مهم‌ترین نمونه از این کلید‌ها عبارتند از:

کلید TIG

برای تبدیل کردن این دستگاه از حالت جوشکاری دستی به جوشکاری تنگستن، از این کلید استفاده می‌کنند. در این شرایط از گاز برای پوشش قطعات استفاده می‌کنند و برای تامین جریان الکتریکی و انتقال آن به ناحیه قوس، از الکترود کمک می‌گیرند. با تنظیم ولوم اینورتر و فعال کردن این کلید می‌توان یک جوشکاری بسیار با کیفیت داشت.

کلید VRD

یکی دیگر از کلید‌های موجود در این دستگاه، کلید VRD است. این کلید برای جوشکاری اسکلت فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این نوع سازه‌های فلزی، احتمال دارد که برق در کل سازه جریان پیدا کند و در نتیجه ممکن است خطرات بزرگی را به همراه داشته باشد. در این شرایط با کمک این کلید ولتاژ را از ۹ – ۱۵ ولت کاهش می‌دهند و خطرات احتمالی نیز از بین می‌روند.

از طرفی با روشن کردن این کلید می‌توان بدون سوراخ کردن قطعات آن‌ها را جوش داد. البته دقت کنید که در زمان جوشکاری سطوح فلزی رنگ شده نباید این کلید را روشن بگذارید. اگر در این شرایط کلید را روشن کنید، احتمال انتشار گاز و مسمومیت افزایش می‌یابد.

 

ولوم دستگاه جوش

 

کلید SYN

پس از آشنایی با انواع ولوم های دستگاه جوش، برای شناخت کلید‌های موجود روی دستگاه بهتر است که این نوع کلید را نیز بشناسید. با روشن کردن این دکمه تنظیمات متناسب با الکترود مناسب به‌طور خودکار انجام می‌گیرند. این کلید در واقع کمک می‌کند تا بتوانید از هر نوع الکترودی در حوزه آمپر این دستگاه استفاده نمایید.

انواع دستگاه جوش با توجه به ولوم‌ها

انواع ولوم‌های دستگاه جوش سبب می‌گردند تا کارآیی و نحوه عملکرد این دستگاه‌ها با یکدیگر متفاوت باشند. دستگاه‌های جوش را در انواع مختلفی تولید می‌کنند و با توجه به تعداد ولوم‌ها تقسیم‌بندی می‌نمایند. این دستگاه‌ها را به نمونه‌های تک ولوم، دو ولوم و سه ولوم تقسیم‌بندی می‌کنند. نمونه‌های سه ولوم این دستگاه‌ها به تازگی وارد بازار شده‌اند؛ اما قدمت مدل‌های تک ولوم و دو ولوم بسیار زیاد‌تر است.

اینورتر تک ولوم

این محصول دارای یک پیچ تنظیم است که با کمک آن می‌توان جریان خروجی دستگاه را تنظیم کرد. این نمونه از اینورتر‌ها می‌توانند قوس الکتریکی دستگاه را در زمان جوشکاری تنظیم نمایند. بنابراین جوشکار‌ها با استفاده از این دستگاه می‌توانند آمپر دستگاه را متناسب با الکترود مورد نظر و ضخامت قطعه تنظیم کنند.

اینورتر دو ولوم

این نمونه از اینورتر‌ها به سیستم آرک فورس مجهز هستند. این دستگاه به ولوم دیگری برای کنترل نفوذ جوش نیز مجهز شده است. استفاده از این نوع دستگاه‌های جوشکاری می‌تواند با مزیت‌هایی همراه باشد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • کیفیت بهتر فرآیند جوشکاری
  • کم‌تر شدن احتمال آسیب به قطعات حین جوشکاری
  • صرفه‌جویی در هزینه‌های جوشکاری
  • قابل استفاده برای جوشکاری با جریان بالا
  • عدم چسبندگی الکترود به قطعه

تست ولوم دستگاه جوش

حال که با انواع ولوم‌های دستگاه جوش آشنا شده‌اید، بهتر است که با نحوه تنظیم ولوم اینورتر نیز آشنا شوید. نحوه تست ولوم در دستگاه‌های اینورتر مختلف متفاوت است؛ از این‌رو بهتر است که هر یک از آن‌ها را بیش‌تر بشناسید.

تنظیم ولوم دستگاه جوش MIG/MAG

برای تنظیم جریان جوش در این دستگاه از ولوم جریان استفاده می‌کنند. با چرخاندن این پیچ در جهت عقربه‌های ساعت می‌توان جریان جوش را افزایش داده و با چرخاندن آن برخلاف جهت عقربه‌ها جریان را کاهش می‌دهند. مقدار جریان باید با توجه به جنس قطعات و قطر الکترود تعیین گردد. بهتر است که قبل از شروع جوشکاری، ولوم دستگاه را تست کرده و آن را تنظیم نمایید.

دستگاه جوش

تنظیم ولوم دستگاه جوش TIG

در این نوع دستگاه‌ها برای تنظیم جریان جوش از پدال فوت استفاده می‌کنند. منظور از پدال فوت در این دستگا‌ه‌‌ها در حقیقت همان ولوم جریان است. شما در این دستگاه می‌توانید ولوم جریان جوش را تست کرده و آن را تنظیم کنید. امکان تنظیم ولوم در حین جوشکاری نیز وجود دارد و در طول فرآیند جوشکاری می‌توان تنظیمات لازم را انجام داد.

تنظیم ولوم دستگاه جوش SMAW

تنظیم ولوم اینورتر کار پیچیده‌ای نیست. این کار با توجه به نوع دستگاه جوش انجام می‌گیرد. یکی دیگر از انواع دستگاه‌های جوش، نمونه‌ الکترودی است. این نوع دستگاه نیز برای تنظیم جریان خروجی به تنظیم ولوم جریان نیاز دارد. برای تست ولوم در این دستگاه، باید به ضخامت الکترود‌ها توجه داشت. هر چقدر ضخامت الکترود و قطعه بیش‌تر باشد به جریان خروجی بیش‌تری نیاز است.

سخن پایانی

انواع ولوم های دستگاه جوش شامل موارد مختلفی می‌شوند. این نمونه از دستگاه‌های جوش با توجه به نوع و تعداد ولوم‌ها تقسیم‌بندی می‌گردند؛ از این رو بهتر است که با نحوه تنظیم ولوم اینورتر بیش‌تر آشنا شوید و کار با این دستگاه را یاد بگیرید. برای استفاده صحیح از این دستگاه‌ها بهتر است نحوه عملکرد انواع ولوم‌ها را بشناسید و با توجه به دفترچه راهنمای سازنده محصول، برای فرآیند جوشکاری از آن استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *