ابزار کارا

نحوه تعویض باتری انواع دریل شارژی

دریل شارژی

یکی از پرکاربردترین ابزارهای خانگی و حتی صنعتی استفاده از دریل‌ها و به خصوص دریل های شارژی می‌باشد. در این میان کاربران ممکن است با سؤالاتی نظیر نحوه تعویض باتری دریل شارژی روبه‌رو شوند. به این نکته توجه داشته باشید تعویض باتری دریل باید توسط متخصصین انجام شود، زیرا یک فرایند تخصصی به شمار می‌رود. در صورتی که شما فنی کار هستید و قصد دارید با نحوه تعویض باتری دریل شارژی آشنایی کامل داشته باشید تا انتها همراه ما باشید تا فرایند را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش داده شود.

چگونه باتری دریل شارژی را عوض کنیم؟

وسایل شارژی دارای باتری‌های بسیار قدرتمندی هستند که بعد از مدت زمان مشخصی استفاده از دستگاه از بین خواهند رفت و از کار خواهند افتاد. در صورتی که نحوه تعویض باتری دریل شارژی برای شما کاری دشوار تلقی می‌شود و به باتری داخل دریل شارژی خود دسترسی کاملی ندارید و مایل نیز به تعویض باتری نیستید! می‌توانید مدار موجود در آن را تغییر دهید و آداپتور شارژ مخصوص را به صورت مستقیماً برای روشن شدن موتور دستگاه استفاده کنید.

برای این کار تنها کافی است دو سیم از جک اتصال فیش آداپتور را به پایانه‌های منفی و مثبت کاور باتری لحیم کنید. این امر باعث اتصال مستقیم موتور به آداپتور خواهد شد. بعد از اتمام این مراحل تنها کافی است باتری را مجدداً سرهم کنید. شما برای تغذیه مستقیم دستگاه خود می‌توانید از آداپتورهای 15 ولتی مخصوص لپتاپ استفاده کنید، به این نکته توجه داشته باشید شما حتی میتانید از آداپتورهای نامرغوب از نظر جریان الکتریکی نیز در این راه استفاده کنید و هیچ مشکلی در عملکرد دستگاه دریل شارژی خود مشاهده نکنید. تنها باید حواستان به جریان آداپتور باشد که باید حداقل 2 الی 3 آمپر باشد.

مراحل تعویض باتری دریل شارژی

بدون شک می‌دانیم که بعد از به اتمام رسیدن عمر مفید دریل شارژی که تقریباً حدود 3 سال تخمین زده است باید به سراغ تعویض باتری دریل شارژی بروید. لازم به ذکر است برخی از باتری‌های موجود در دریل‌های شارژی به دلیل نداشتن عملکرد و کیفیت مطلوب ممکن است زودتر از زمان تعیین شده نیازمند به تعویض باشند.

در هنگام طراحی دریل‌های شارژی و دیگر دستگاه‌های مشابه این حیطه باتری‌هایی انتخاب می‌شوند که هزینه کمتری دارند. زیرا اغلب وسایل شارژی برای باتری‌های طراحی شده در دستگاه  از باتری‌های نیکل کادمیوم به جای باتری‌های لیتیوم بون و یا لیتیوم پلیمر استفاده می‌کنند. این دسته از باتری‌ها از نظر چگالی انرژی ذخیره شده عملکرد مناسبی از خود نشان نخواهند داد، اما از نظر هزینه گزینه بسیار مقرون به صرفه تری به شمار می‌روند.

به صورت کلی مراحل و نحوه تعویض باتری دریل شارژی به شرح زیر خواهد بود:

  • تهیه ابزار و مواد لازم

قبل از شروع فرایند تعویض باتری دریل شارژی اطمینان حاصل کنید که شما مواد و ابزارهای لازمه برای تعویض باتری دریل خود در دسترس دارید. این ابزارها شامل پایه‌های لحیم کاری، باتری جایگزین شده مناسب با کیفیت بالا، لحیم، پوشش پلاستیکی و کاور باتری می‌باشند.

  • خارج کردن باتری قدیمی

ابتدایی‌ترین مرحله برای تعویض باتری دریل شارژی خارج کردن باتری قدیمی از دریل شارژی می‌باشد. در این مرحله حتماً با دقت سیم‌های متصل به آن را جدا کنید تا دریل آسیب جدی ای نبیند.

  • تهیه سیم‌ها و لحیم کاری

سیم‌های جدید را باید با دقت به اندازه‌های مناسب ببرید و به سروته باتری جدید که خریداری کرده‌اید لحیم کنید. حتماً اطمینان داشته باشید که اتصالات لحیم کاری محکم و ایمن هستند.

  • متصل کردن باتری‌ها

در این مرحله شما باید باتری‌های جدید را باید به صورت سری به یکدیگر متصل کنید. به زبان ساده‌تر شما باید قطب مثبت یک باتری را به قطب منفی باتری بعدی وصل کنید و به همین ترتیب قطب‌های دیگر را به یکدیگر متصل کنید.

  • استفاده از پوشش پلاستیکی

آخرین مرحله تعویض باتری دریل شارژی شما باید با استفاده از پوشش پلاستیکی باتری را به یکدیگر ثابت کنید! این امر علاوه بر محافظت از باتری جدید شما باعث می‌شود که هر گونه گردوغبار به داخل باتری وارد نشود.

در صورتی که تمامی این مراحل را با دقت بالایی انجام دهید، به راحتی می‌توانید باتری دریل شارژی خود را تعویض کنید و دوباره از دستگاه خود استفاده کنید و عملکرد مناسبی از آن داشته باشید.

تعویض باتری دریل شارژی ماکیتا

 

دریل شارژی ماکیاتا

 

برای آن که شما بتوانید تعویض باتری دریل شارژی ماکتیا را به دنبال داشته باشید می‌توانید از روش‌های بسیار متنوعی استفاده کنید. برای تعویض باتری این دستگاه تنها کافی است مراحل زیر را به دنبال داشته باشید:

  • باز کردن باتری دریل شارژی

در بسیاری از دستگاه‌هایی که نیازمند به شارژ هستند باتری‌های موجود در آن به صورت وکیوم شده در آن قرار گرفته است. دستگاه دریل شارژی ماکتیا نیز به این صورت طراحی شده است. این بدان معناست که باز کردن این باتری‌ها کاری دشوار خواهد بود؛ اما ناممکن نمی‌باشد!

برای باز کردن این وکیوم باید در مرحله اول در محل اتصالات قسمت بالا و پایین را با استفاده از تینر خیس کنید. این امر باعث می‌شود که چسبی که در این دو قسمت وجود دارد ضعیف شود. بعد از گذشت چند ساعت تنها کافی است با استفاده از ابزارهای مناسب اعم از مغار شکاف بین دو قسمت را به آرامی باز کنید. در هنگام انجام این مرحله حتماً دقت داشته باشید که به بدنه باتری آسیبی وارد نشود. لازم به ذکر است برخی از باتری‌ها هستند که علاوه بر داشتن چسب دارای پیچ نیز هستند که شما باید با استفاده از پیچ گوشتی مناسب آن را باز کنید.

  • محاسبه ولتاژ باطری دریل

در این مرحله برای خرید باتری جدید برای دستگاه دریل شارژی خود باید ولتاژ باتری را محاسبه کنید و از آن اطلاع داشته باشید. در بسیاری دستگاه‌ها ولتاژ مورد نیاز برای باتری بر روی بدنه درج شده است.

  • تهیه سلول باتری دریل

بدون شک می‌دانیم که باتری‌هایی که در دستگاه‌های شارژی وجود دارند از سلول‌های به هم متصل تشکیل شده‌اند. این سلول‌ها مشابه باتری‌های قلمی هستند. با توجه به نوع باتری این سلول‌ها ممکن است دارای تعداد متنوعی باشند برای برخی از دستگاه‌ها بیشتر و برای برخی کمتر در نظر گرفته شود.

  • ساخت مدار موازی یا مدار سری باتری دریل

این مرحله نیازمند به دقت بالایی است، زیرا شما باید با توجه به نقشه باتری خود باتری‌های موجود را در مدار سری و یا موازی به یکدیگر متصل کنید. بعد از اتمام و قرار دادن باتری‌ها در مدار مناسب خود باید با استفاده از هویه آن‌ها را به برد متصل کنید.

  • محفظه باتری را ببندید!

بعد از اتمام تعویض باتری دریل شارژی شما باید محفظه باتری را ببندید! برای این کار می‌توانید از چسب‌های معمولی نیز استفاده کنید. در صورتی که محفظه دستگاه شما دارای پیچ باشد باید پیچ‌ها را باز کنید و سپس محفظه را ببندید.

تعویض باتری دریل شارژی رونیکس

 

دریل شارژی رونیکس

 

تعویض باتری دریل شارژی رونیکس بسیار ساده بوده، اما در صورتی که شما برای اولین بار قصد تعویض باتری دریل شارژی خود را دارید بهتر است در مرحله اول تعویض را به دست یک متخصص بسپارید و آموزش‌های لازمه را در خصوص تعویض باتری دریل شارژی داشته باشید تا هیچ آسیبی به دستگاه وارد نکنید. تعویض باتری برای دریل شارژی‌های رونیکس با انجام مراحل زیر انجام می‌شود:

  • مرحله 1

ابتدایی‌ترین در این میان باز کردن کاور باتری می‌باشد، این مرحله نیازمند به دقت و حوصله بالایی است. بعد از باز کردن این محفظه شما متوجه خواهید شد که دستگاه شما از چه نوع باتری استفاده می‌کند. لازم به ذکر است ولتاژ مورد نیاز برای باتری دستگاه بر روی دستگاه درج شده است.

  • مرحله 2

بعد از باز کردن کامل کاور باتری، حتماً دقت داشته باشید که باتری‌های موجود در دستگاه به صورت سری بسته شده‌اند و با موازی! لازم به ذکر است در زمانی که باتری شارژ کامل دارد حدوداً 1.4 الی 1.5 ولت است و در زمانی که باتری موجود در دستگاه شارژ کمی دارد  به 1.2 ولت می‌رسد. برای دستگاه رونیکس ولتاژ کلی مورد نیاز حدود 14.4 در نظر گرفته شده است؛ در نتیجه شما برای تعویض باتری و راه اندازی دوباره موتور دستگاه نیازمند به 12 باتری نیکل کادمیومی هستید.

  • مرحله 3

برای تعویض باتری دریل شارژی رونیکس شما باید باتری‌ها را از سروته به یکدیگر لحیم کنید و آن‌ها را در حالت سری قرار دهید.

  • مرحله پایانی تعویض باتری دریل شارژی رونیکس

در مرحله آخر و اتمام تمامی مراحل باید با استفاده از یک پوشش پلاستیکی باتری‌های به یکدیگر متصل شده را در کنار یکدیگر ثابت نگه دارید و سپس در جای خود بگذارید.

شوک دادن به باتری دریل شارژی

یکی از روش‌های احیای باتری دریل شارژی، شوک دادن به باتری دستگاه می‌باشد. به این نکته توجه داشته باشید دستگاه‌هایی که از باتری‌های لیتیومی استفاده می‌کنند به هیچ عنوان نباید برای مدت طولانی خاموش باقی بمانند، زیرا این امر تنها باعث از کار افتادن باتری‌ها می‌شود. در صورتی که ابزاری در منزل دارید که با استفاده از این نوع باتری‌ها روشن می‌شوند باید هر چند روز یک بار شارژ و آن‌ها را روشن کنید تا باتری موجود در آن خراب نشود.

در هنگام استفاده از روش شوک دادن به باتری حتماً نکات ایمنی را رعایت کنید و از عینک محافظت و دستکش‌های مخصوص استفاده کنید، زیرا باتری ممکن است در مدت طولانی شارژ نشده باشد و منجر به انفجار شود! برای شوک دادن به باتری دریل شارژی مراحل زیر را پیش بگیرید:

  • در مرحله اول باید لوازم مورد نیاز برای شوک دادن به باتری را آماده کنید. برای شوک دادن شما نیازمند به گیره سوسماری، سیم معمولی و یک منبع تغذیه خواهید بود.
  • در مرحله بعدی باید قطب منفی و مثبت باتری را پیدا کنید. در صورتی که تشخیص قطب‌های باتری برای شما کاری دشوار تقی می‌شود تنها کافی است از مولتی متر استفاده کنید.
  • در مرحله بعدی شما باید دو قطعه سیم را به اندازه‌های 5 الی 10 سانتی متر برش دهید تا با استفاده از آن اتصال مورد نیاز را برقرار کرد. با استفاده از سیم باید دو قطب مثبت و منفی منبع تغذیه را به قطب مثبت و منفی باتری وصل کنید. استفاده از گیره های سوسماری به شما کمک میکنند که اتصالات را محکم تر از قبل کنید تا شل نباشد و جرقه ای ایجاد نشود.
  • در صورتی که از منبع تغذیه برای روشن کردن باتری استفاده می‌کنید از 1.5 الی 2 برابر ولتاژ معمولی باتری باید استفاده کنید. به عنوان مثال در صورتی که ولتاژ باتری شما 4.2 باشد باز ولتاژ را بر روی 7 قرار دهید.
  • مدت زمان احیای باتری ممکن است بین 5 دقیقه الی 2 ساعت زمان نیاز داشته باشد.

باتری‌های دریل شارژی به دلایل متنوعی ممکن است از بین بروند و دیگر قابلیت قبل خود را نداشته باشند. در زمانی که واکنش‌های شیمایی در داخل باتری متوقف شوند، باتری دریل دیگر توانایی روشن کردن دستگاه را نخواهد داشت. عوامل محیطی و مکانیکی بسیاری هستند که بر روی این واکنش‌های شیمایی تأثیر می‌گذارند. برای راه اندازی دوباره دستگاه خود تنها کافی است به سراغ تعویض باتری دریل شارژی بروید.

همچنین شما میتوانید برای خرید انواع ابزار الات خود از سایت ابزار کارا نیز دیدن کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *